Tostibanaan-makkelijke-koude-tapas-m
09-05-2019

4 makkelijke koude tapas recepten

Het fenomeen tapas komt uit Spanje en wordt daar in de barretjes en restaurants als snack opgediend bij het bestellen van een (vaak alcoholisch) drankje. Het zijn kleine smaakvolle hapjes die dienen als amuse, voorgerecht, bijgerecht of tussendoortje die vaak je eetlust op gang brengen. Vooral in de provincie Andalusië heb je na een paar drankjes de tafel snel vol staan met deze heerlijke lekkernijen.

Het woord tapas mag dan wel Spaans zijn, wij zien het concept tapas voorkomen in veel meer landen en classificeren deze recepten daarom ook als “tapas”. Hoe meer gerechten, hoe beter! Het leuke van tapas is niet alleen dat ze super lekker zijn, ze zijn ook nog is klein en fijn waardoor ze onwijs snel te maken zijn. Perfect voor de Tostibanaan cuisine dus! Ook kun je met een beetje presentatie indruk maken op je gasten, vrienden of die buren die altijd door je ruiten gluren wanneer je aan het eten bent.

Onze tapas

tostibanaan-meloen-serranoham
Meloen met serranoham

Dit authentieke Spaanse tapa recept heb je vast weleens voorbij zien komen als voorgerecht. Het is een populair gerecht die je zo op tafel tovert.

Check recept
tostibanaan-bruschetta-tomaat
Bruschetta tomaat

Een lekkere tapa uit de Italiaanse keuken. Met alleen stokbrood, tomaat, en knoflook heb je dit bijgerecht super makkelijk en snel gemaakt.

Check recept
tostibanaan-mozzarella-tomaat
Mozzarella tomaat

De mozzarella tomaat is ook van Italiaanse afkomst en is echt heel simpel om te maken. De milde romige mozzarella gaat goed samen met de explosieve tomaat. De oregano maakt het af en geeft het een extra Italiaanse touch.

Check recept
tostibanaan-bruschetta-dadel-mozzarella-rucola
Bruschetta met dadel en mozzarella

Nog een Italiaanse tapa zonder tomaat maar met mozzarella rucola en dadel. Makkelijk gemaakt en snel op te dienen.

Check recept

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Wij hebben nog meer tapas recepten, klik hier. Hopelijk hebben we je kunnen inspireren om je eigen tapas te creëren! Ken je een tapa die in deze lijst niet mag ontbreken? Laat het ons weten door een berichtje te sturen naar info@tostibanaan.nl. We horen graag van je!