20 min.

Pasta basilicum, rode paprika en oranje saus

Pasta basilicum rode paprika oranje saus van boven

Ingrediënten

  • 250 g
    Pasta
  • 1 x
    Rode paprika
  • 50 g
    Basilicum blaadjes
  • 500 ml
    Tomaten passata
  • 100 ml
    Kookroom
2 Personen

Stappen

Geniet van deze simpele vegetarische pasta die je super snel hebt gemaakt. Met de basilicum blaadjes creëer je een echte Italiaanse smaak en geef je de saus extra textuur.

  • 1

    Snijd de rode paprika in dunne reepjes. Kook de pasta volgens de verpakking.

  • 2

    Bak de paprika 5 min op hoog vuur. Doe hierna de tomaten passata erbij en kook even op hoog vuur mee.

  • 3

    Hak ondertussen de basilicum blaadjes in kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter.

  • 4

    Doe het vuur iets zachter en doe de room en basilicum blaadjes erbij. Roer even goed door en laat even pruttelen.

  • 5

    Giet de pasta af en voeg deze bij de saus. Strooi wat overgebleven basilicum vlokken over de pasta.