20 min.

Groene pesto

tostibanaan-pesto-zelfgemaakt

Ingrediënten

  • 1 bosje
    Basilicum blaadjes
  • 3 el
    Parmezaanse kaas
  • 1 x
    Knoflookteentje
  • 2 el
    Pijnboompitten
  • 3 el
    Olijfolie
2 Personen

Benodigdheden

  • Staafmixer

Stappen

Zelfgemaakt pesto recept met basilicum, parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitten en olijfolie. Lekker met mozzarella, tomaat, pasta en nog veel meer.

  • 1

    Was de basilicum blaadjes en doe in een kom. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg bij de basilicum.

  • 2

    Hak het teentje knoflook fijn en voeg bij de basilicum en Parmezaanse kaas.

  • 3

    Rooster de pijnboompitten 1 minuut in een droge pan totdat ze een goud kleurtje krijgen.

  • 4

    Voeg de pijnboompitten en olijfolie bij het geheel en pureer met de staafmixer.

  • 5

    Voeg naar smaak meer pijnboompitten of parmezaanse kaas toe. Enjoy!