Wat is een Tortizza?
De tortizza is een mix tussen de Mexicaanse en de Italiaanse keuken. Zo werkt het: je pakt een Mexicaanse tortilla wrap (die je waarschijnlijk al een aantal dagen in de koelkast hebt liggen..) en gebruikt deze als pizza bodem. Nu kies je de toppings die jij lekker vindt en klaar is Kees. Je kunt er eindeloos mee variëren. Wij gaan in dit artikel voor de traditionele en klassieke smaken van de Italiaanse pizza’s met tomatensaus en kaas.
Onze tips
Ondertussen hebben wij al meerdere tortizza’s gemaakt en delen graag onze ervaringen zodat die van jouw niet kan mislukken.
Tip 1: Smeer de saus niet te dik en niet helemaal tot de randen. Zo voorkom je dat de saus of kaas van jouw tortizza de oven in loopt.
Tip 2: Als je wat meer saus of kaas gebruikt is een dubbele bodem een goed idee. Gebruik dan voor de bodem twee wraps op elkaar, eventueel met een heel klein beetje kaas om ze aan elkaar te smelten.
Tip 3: Reken voor het avondeten ongeveer 2 tortizza’s per persoon of gebruik een grote burrito wrap.
Tip 4: Heb je geen oven? Gebruik dan een normale pan en bak een paar minuten op laag/medium vuur. Bak de groenten eventueel voor.
Zo, nu kunnen jouw tortizza’s niet meer mislukken.
De tortizza recepten
Alle recepten in deze lijst kun je gemakkelijk terugvinden in de categorie Tortizza’s.