Tostibanaan-makkelijke-recepten-italiaanse-keuken-m
24-06-2019

5 makkelijke recepten uit de Italiaanse keuken

De befaamdste keuken in heel de wereld is toch wel de Italiaanse keuken. Dit Zuid-Europese land staat onder andere bekend om haar vele soorten pasta’s, pizza’s, kazen en wijnen. Een gouden combinatie voor de borrels tijdens de zomer en voor ons de ideale uitdaging om enkele authentieke gerechten in een Tostibanaan jasje te steken.

In de Italiaanse keuken is het belangrijk dat je gebruik maakt van verse producten. Elke streek heeft haar eigen specialiteiten die alleen in die specifieke regio worden geproduceerd. Bij Tostibanaan zijn we ook gek op verse ingrediënten en vinden we het leuk veel variaties te maken van hetzelfde gerecht. Je kunt bijvoorbeeld alle kanten op met verschillende soorten pasta en pizza. De Italianen zijn niet alleen goed met eten, ook de koffie is erg populair. Met name espresso en cappuccino doen het goed. En dan hebben we de wijnen nog niet eens genoemd. Italië heeft een paar van de oudste wijn producerende regio’s in de wereld.

Maar even terug naar het eten. Iedere Nederlander maak bijna elke dag gebruik van olijfolie of eet een tomaatje. Beide komen van origine uit Italië. Je kunt wel stellen dat Italiaanse producten goed geïntegreerd zijn in de Nederlandse koelkasten en keukenkastjes. Dit geeft ons meer dan genoeg reden om de Italiaanse keuken onze eigen Tostibanaan draai te geven.

Hieronder vind je vijf eenvoudige recepten waarmee je hopelijk indruk maakt op je vrienden en familie. Check ze en laat ons weten wat je er van vindt!

tostibanaan-mozzarella-tomaat
Mozzarella tomaat

Een klassiek Italiaans gerecht met maar drie ingrediënten. Mozzarella, tomaat en oregano. Je kunt wel stellen dat echt iedereen dit kan maken. De Italiaanse naam is trouwens Caprese. Caprese gaat goed samen met olijfolie en groene pesto. Omdat wij recepten graag eenvoudig willen houden maken we gebruik van maar drie ingrediënten.

Check recept
tostibanaan-pesto-zelfgemaakt
Groene pesto

Bijna iedereen heeft thuis wel een potje pesto in de koelkast staan. Maar deze typisch Italiaanse saus die oorspronkelijk uit Genua komt is best makkelijk zelf te maken. Naast ingrediënten zoals basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook en pijnboompitten is ook een staafmixer niet onbelangrijk.

Check recept
tostibanaan-spaghetti-carbonara
Spaghetti carbonara

Spaghetti is natuurlijk ook echt Italiaans. Bolognese en carbonara zijn het best bekend. Zoals het originele recept gebruiken wij ook geen room in ons gerecht. De gerookte spekreepjes en Parmezaanse kaas geven het geheel een machtige bite. Omdat je alles voorbereidt terwijl de pasta kookt kun je binnen 20 minuten aan tafel.

Check recept
tostibanaan-tortizza-margherita
Tortizza margherita

Zoals de Pizza margherita dus maar dan een tortizza. Een tortilla wrap met tomatensaus, mozzarella en basilicum. Makkelijk en snel te maken in de oven. Omdat je altijd wel een wrap overhoudt is dit het ideale recept om de restjes op te maken.

Check recept
tostibanaan-pasta-pesto
Pasta pesto

Eigenlijk kan een Italiaanse avond niet zonder een pasta met pesto saus. Volledig vega met fusilli, zongedroogde tomaat en rucola. Door de eenvoudigheid van de ingrediënten is deze pasta snel klaar om geserveerd te worden.

Check recept

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Hopelijk hebben we je kunnen inspireren om te gaan koken. Ken je een hapje die in deze lijst niet mag ontbreken? Laat het ons weten door een berichtje te sturen naar info@tostibanaan.nl. We horen graag van je!