In de Italiaanse keuken is het belangrijk dat je gebruik maakt van verse producten. Elke streek heeft haar eigen specialiteiten die alleen in die specifieke regio worden geproduceerd. Bij Tostibanaan zijn we ook gek op verse ingrediënten en vinden we het leuk veel variaties te maken van hetzelfde gerecht. Je kunt bijvoorbeeld alle kanten op met verschillende soorten pasta en pizza. De Italianen zijn niet alleen goed met eten, ook de koffie is erg populair. Met name espresso en cappuccino doen het goed. En dan hebben we de wijnen nog niet eens genoemd. Italië heeft een paar van de oudste wijn producerende regio’s in de wereld.
Maar even terug naar het eten. Iedere Nederlander maak bijna elke dag gebruik van olijfolie of eet een tomaatje. Beide komen van origine uit Italië. Je kunt wel stellen dat Italiaanse producten goed geïntegreerd zijn in de Nederlandse koelkasten en keukenkastjes. Dit geeft ons meer dan genoeg reden om de Italiaanse keuken onze eigen Tostibanaan draai te geven.
Hieronder vind je vijf eenvoudige recepten waarmee je hopelijk indruk maakt op je vrienden en familie. Check ze en laat ons weten wat je er van vindt!