20 min.

Spaghetti carbonara

tostibanaan-spaghetti-carbonara

Ingrediënten

  • 300 g
    Pasta
  • 30 g
    Parmezaanse kaas
  • 2 x
    Ei
  • 200 g
    Gerookte spekreepjes
  • 2 x
    Knoflookteentje
  • 1 tl
    Oregano
2 Personen

Stappen

Een makkelijke pasta recept uit de Italiaanse keuken. Je maakt het gerecht super snel, het is binnen 20 minuten geserveerd.

  • 1

    Kook de pasta volgens de verpakking met een snuf zout. Kluts de eieren in een kom. Rasp de parmezaanse kaas en voeg bij de eieren.

  • 2

    Pel de knoflookteentjes en plet deze met een mes. Bak deze nu 3 minuutjes in een braadpan om de knoflook smaak in de olie of boter te krijgen.

  • 3

    Haal de knoflookteentjes uit de braadpan en bak nu de gerookte spekreepjes in dezelfde braadpan.

  • 4

    Wanneer de pasta klaar is giet je het af en voeg je deze in de braadpan bij de spekreepjes. Voeg nu ook de eiermix in de pan en roer 1 minuutje door.

  • 5

    Serveer op een bord en strooi de oregano over de pasta. Voeg zout en peper toe naar smaak. Bon apetito!