20 min.

Romige wortelsoep

tostibanaan-romige-wortel-soep

Ingrediënten

  • 500 ml
    Groentebouillon
  • 500 g
    Wortel
  • 2 x
    Ui
  • 100 ml
    Kookroom
  • 20 g
    Zaden mix
2 Personen

Benodigdheden

  • Staafmixer

Stappen

Een makkelijke zoetige wortelsoep met een romige smaak en knapperige zaden. Een lekker vegetarisch gerecht wat je snel hebt gemaakt.

  • 1

    Snijd de wortels in rondjes van ongeveer 2 centimeter dik en hak de uitjes fijn.

  • 2

    Breng de bouillon aan de kook in een pan en bak de uitjes glazig in een andere pan.

  • 3

    Wanneer de bouillon kookt voeg je de rauwe wortel en de gebakken uitjes toe. Voeg royaal zout en peper toe en laat dit 15 minuutjes koken.

  • 4

    Als de wortel zacht voelt zet je het vuur uit en pureer je met de staafmixer de soep. Voeg nu de kookroom toe en strooi de zadenmix over het geheel. Enjoy!