20 min.

Gegrilde asperges met serranoham, ei en zoete aardappel

tostibanaan-asperges-serrano-ham-aardappel-ei

Ingrediënten

  • 8 x
    Groene asperges
  • 8 x
    Serranoham
  • 1 x
    Ei
  • 1 x
    Zoete aardappel
  • 30 g
    Sla
1 Personen

Stappen

Een creatief gerecht dat makkelijk te maken is. De smaak van de asperge combineert goed met die van de ham en ei.

  • 1

    Snijd de zoete aardappel in de lengte doormidden en kook deze 15 minuten in kokend water.

  • 2

    Wikkel ondertussen om elke asperge een plak Serranoham en grill deze ongeveer 8 minuten in een grillpan op middelhoog vuur. Vergeet ze niet af en toe te draaien.

  • 3

    Bak het ei als spiegelei in een pan.

  • 4

    Doe de zoete aardappel, asperges en het spiegelei op een bord met een beetje sla. Eet smakelijk!