De salade — een makkelijk recept waar je eindeloos mee kunt afwisselen. Jammer genoeg kunnen salades ook snel saai worden en dan voel je je binnen de kortste keren als een ongeïnspireerd konijn dat op een blaadje zit te knabbelen. Gelukkig is sla een super veelzijdig smaak dat je met van alles kunt combineren waardoor je allerlei soorten salade gerechten kunt maken. Ook exotische dus!

De exotische smaak

Exotisch is iets wat ergens ver vandaan komt. Hoever? Ja, geen idee.. Wij zien exotisch als iets wat je niet gewend bent, combinaties die je nog niet ontdekt hebt, een samenvoeging die niet zo 1, 2, 3 voor de hand ligt. Gelukkig hoef je hiervoor niet meteen allerlei dure vliegtickets te kopen om exotische ingrediënten te gaan kopen. Je kunt ze ook gewoon met basisingrediënten maken die je gewoon in de supermarkt kunt kopen.

Hieronder hebben wij vijf salade recepten uitgelicht die allemaal een exotisch tintje hebben. Ze zijn origineel van smaak en super snel te maken.

De exotische salade recepten:

Mango salade

Wat is er exotischer dan een Mango? Inderdaad, niks. Deze zoete mango salade gaat in combinatie met een frisse aardbei en zoutige feta. Een heerlijk zomers gerecht.

Check recept arrow link

Salade met oranje hummus dressing

De standaard salade met komkommer en tomaat? Nee, met de toevoeging van mais en een oranje hummus van zongedroogde tomaat creëer je een totaal andere smaak die geweldig combineert.

Check recept arrow link

Veldsla salade met granaatappel, avocado en sinaasappel-honing dressing

Met de sinaasappel-honing dressing breng je elke salade op smaak. Maar met veldsla en avocado heb je een heerlijke samensmelting die door de granaatappelpitjes nog meet pit krijgt.

Check recept arrow link

Komkommersalade met abrikoos en feta

Deze salade brengt met het oog je smaakpupillen alvast op gang. De fijngehakte rode ui gaat heerlijk in combinatie met de gedroogde abrikoos en zorgt voor een unieke smaak. 

Check recept arrow link

Quinoasalade

Deze quinoa salade is fris en heeft door de pijnboompitten en quinoa een notige smaak. De rode kool en bosui geven een prachtig contrast en je frist hem op met wat limoen.

Check recept arrow link

Babyspinazie salade met gedroogde cranberry

Een wat mildere baby spinazie salade die door de gedroogde cranberry een lekker zoetige nasmaak achterlaat. Daarnaast is het een van de makkelijkste salades om te maken.

Check recept arrow link

We hopen dat je inspiratie hebt opgedaan en dat je nooit meer een saaie salade hoeft te maken. Heb je zelf een salade idee die hier makkelijk tussen kan of een ander idee? We horen graag van je! Laat het ons weten en stuur een mailtje naar tostibanaan.nl@gmail.com.