Het fenomeen tapas komt uit Spanje en wordt hier in de barretjes en restaurants als snack opgediend bij het bestellen van een (vaak alcoholisch) drankje. Het zijn kleine smaakvolle hapjes die dienen als amuse, voorgerecht, bijgerecht of tussendoortje die vaak je eetlust lekker op gang brengen. Vooral in de provincie andalucia heb je na een paar drankjes de tafel snel vol staan met deze heerlijke lekkernijen.

Het woord tapas mag dan wel Spaans zijn, wij zien het concept tapas voorkomen in veel meer landen en classificeren deze recepten daarom ook als “tapas”. Hoe meer gerechten, hoe beter! Het leuke van tapas is niet alleen dat ze super lekker zijn, ze zijn ook nog is klein en fijn waardoor ze super snel te maken zijn. Perfect voor de tostibanaan cuisine dus! Ook kun je met een beetje presentatie indruk maken op je gasten, vrienden of die buren die altijd door je ruiten gluren wanneer je aan het eten bent.

Onze tapas recepten

Meloen met serranoham

Dit authentieke spaanse tapa recept heb je vast welleens voorbij zien komen als voorgerecht. Het is een populair gerecht die zo op tafel tovert.

Check recept arrow link

Bruschetta tomaat

Een lekkere tapa uit de Italiaanse keuken. Met alleen stokbrood, tomaat, en knoflook heb je dit bijgerecht super makkelijk en snel gemaakt.

Check recept arrow link

Mozzarella tomaat

De mozzarella tomaat is van italiaanse afkomst en is super makkelijk te maken. De milde romige mozarella gaat goed samen met de explosieve tomaat. De oregano maakt het af en geeft het een extra italiaanse touch.

Check recept arrow link

Bruschetta met dadel en mozzarella

Een Italiaanse tapa zonder tomaat maar met mozzarella rucola en dadel. Makkelijk gemaakt en snel op te dienen.

Check recept arrow link

We hopen dat je indruk kunt maken met deze recepten. Heb je zelf een tapa die hier makkelijk tussen kan of een ander idee? We horen graag van je! Laat het ons weten en stuur een mailtje naar tostibanaan.nl@gmail.com.