De befaamdste keuken in heel de wereld is toch wel de Italiaanse keuken. Dit Zuid-Europese land staat onder andere bekend om haar vele soorten pasta’s, pizza’s, kazen en wijnen. Een gouden combinatie voor de borrels van de aankomende zomer dus. Voor ons de ideale uitdaging om enkele authentieke gerechten in een Tostibanaan jasje te steken.

Bij de Italiaanse keuken is het belangrijk dat je gebruik maakt van verse producten. Elke streek heeft haar eigen specialiteiten. Overal worden Italiaanse recepten geïmiteerd. Dit is niet alleen het geval met pasta en pizza maar ook de koffie is erg populair. Met name espresso en cappuccino doen het goed. Iedere Nederlander maak bijna elke dag gebruik van olijfolie of eet een tomaatje. Ook dit komt allemaal uit Italië. Genoeg inspiratie om hier onze eigen draai aan te geven.

Hieronder vind je vijf eenvoudige recepten waarmee je indruk maakt op je vrienden en familie.

Mozzarella tomaat

Een klassiek Italiaans gerecht met maar drie ingrediënten. Mozzarella, tomaat en oregano. Je kunt wel stellen dat echt iedereen dit kan maken. De Italiaanse naam is trouwens Caprese. Dit gerecht gaat goed samen met olijfolie en groene pesto. Omdat wij recepten graag eenvoudig zien maken we gebruik van maar drie ingrediënten.

Check recept arrow link

Groene pesto

Brengt ons bij de pesto. Bijna iedereen heeft thuis wel een potje pesto in de koelkast staan, maar deze typisch Italiaanse saus die oorspronkelijk uit Genua komt is best makkelijk zelf te maken. Naast ingrediënten zoals basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook en pijnboompitten is ook een staafmixer niet onbelangrijk.

Check recept arrow link

Spaghetti Carbonara

Spaghetti is natuurlijk ook echt Italiaans. Bolognese en Carbonara zijn het best bekend. Zoals het originele recept gebruiken wij ook geen room in ons gerecht. De gerookte spekreepjes en Parmezaanse kaas geven het geheel een machtige bite. Omdat je alles voorbereid terwijl de pasta kookt kun je binnen 20 minuten aan tafel.

Check recept arrow link

Tortizza margherita

Zoals de Pizza Margerita dus maar dan een tortizza. Een tortilla wrap met tomatensaus, mozzarella en basilicum. Makkelijk en snel te maken in de oven. Omdat je altijd wel een wrap overhoudt is dit het ideale recept om de restjes op te maken.

Check recept arrow link

Pasta pesto

Eigenlijk kan een Italiaanse avond niet zonder een pasta met pesto saus. Volledig vega met fusilli, zongedroogde tomaat en rucola. Door de eenvoudigheid van de ingrediënten is deze pasta snel klaar om geserveerd te worden.

Check recept arrow link

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen. Heeft het je niet geholpen of ken jij een hapje die in deze lijst niet te missen is? Laat het ons weten en stuur een berichtje naar tostibanaan.nl@gmail.com. We horen graag van je!